VAKANTIE
Door: tamaranoltee
Blijf op de hoogte en volg Tamara
05 Juli 2011 | Zuid-Afrika, Wilderness
Ik heb in de vakantie eerst een paar dagen heerlijk uitgerust bij mijn schoonouders. Lekker gelezen en ben heerlijk verwend met lekker eten en drinken. Daarna ben ik samen met Linda en Anouk naar Tsistikamma gereden. Tsistikamma is een prachtig nationaal park langs de kust. We hebben hier een hike gedaan door het bos en dat was zo ontzettend mooi. Het zonnetje scheen door de bomen op de watervalletjes en beekjes. Het was een klein beetje het droomvlucht gevoel van de Efteling maar dan veeeeeel mooier omdat het echt is (en er zijn gelukkig geen trollen). De nacht hebben we doorgebracht in Stormsriver village. Echt een superklein plaatsje met 1 straat waar wat restaurants zijn en daar zat een gloednieuw hollywood rock & roll restaurant, iets wat je totaal niet verwacht tegen te komen in zo’n klein plaatsje. We hebben hier uiteraard een mega American burger gegeten. We waren de enige gasten hier en zaten heerlijk op ons gemak en bestelde steeds maar weer een drankje. Om 20 uur ging het licht uit en alleen in ons gedeelte was er nog licht. Uiteindelijk kwam de serveerster ons zeer beleefd vertellen dat ze nu toch echt gingen sluiten. Normaal gingen ze om 18 uur dicht (in de winter) en ze vonden het waarschijnlijk onbeleefd omdat eerder aan ons te melden. De medewerkers zaten al met hun jas aan in het onverlichte gedeelte te wachten tot ze naar huis mochten. Arme mensen! De volgende dag zijn we doorgereden naar een medestudente die in Jeffreysbay woont. Hier hebben we geshopt en bij haar overnacht. Daarna zijn we naar Grahamstown gereden want hier was het art-festival. Dit was echt geweldig! We hebben 2 shows van stand-up comedians gezien, David Newton en Siv Ngesi. Zij zijn echt heel goed we hebben ontzettend gelachen! Een optreden van een gitarist ook fantastisch, we zijn naar een soul/funk band geweest en een gelegenheidsoptreden van een aantal jazzmuzikanten. Ik had deze vorm van Jazz nog nooit gehoord maar wat zij deden was echt heel gaaf. De zanger kon echt alle geluiden voortbrengen (o.a. human beatbox, google Andreas Schaerer en je hebt een beetje een idee) en de zangeres deed eigenlijk ook niet meer dan regelmatig een toon uitstoten maar alles bij elkaar klonk het echt waanzinnig. Kortom allemaal heel gaaf! We hebben overnacht op de campus van een universiteit wat ook best bijzonder was. Een klein kamertje met een eenpersoonsbed, een kast en een bureautje.
Zaterdag zijn we weer naar Jeffreysbay teruggereden en hebben hier weer overnacht en zondag weer terug naar Wilderness. Bij elkaar toch gauw zo’n 1300 km gereden in een weekje. Ik voel me niet echt uitgerust moet ik zeggen maar daar gaan we deze periode weer wat aan doen. Voor de meesten van jullie; alvast een fijne vakantie!
05 Juli 2011 - 18:02
Edith:
Yeaaaah vakantie! Heerlijk he? Toch lekker zo'n weekje ertussenuit. Even geen moeilijke termen, wervels en kolommen, maar heerlijk genieten van de natuur en eten & drinken. Da's pas vakantie, nie woar?
Wij zijn hier enorm heel erg verschrikkelijk toe aan vakantie! Nog één dag en dan mogen we 5 weken wegblijven. Donderdag ga de sleurhut inpakken en vrijdag op weg naar Frankrijk. In de Jura hebben we een leuke camping gevonden. Liza kijkt er ook heel erg naar uit. Ze had trouwens een prachtig rapport en gaat nu naar de examen klas van de Mavo. Pfff wat gaat t toch hard... Ze werkt sinds vorige week bij Domino's Pizza. Komt ze na de eerste avond in haar werkoutfit thuis. Grappig, maar ze is dan ineens zo groot...
Afijn ik sta bijna aan t begin van de vakantie en ga me gedragen als +n God in Frankrijk! Ben ik zoooo aan toe. Hoor je nog wel hoor. Maar daar staat nu vast je hoofd niet naar. )kortom: de docenten leveren alles weer net zo aan als vorig jaar...:))
Geniet van alles, want het is zo voorbij!
X Edith -
19 Juli 2011 - 12:03
Marcel:
Om alvast in de vakantiestemming te komen even virtueel vakantievieren. in Z- Afrika door je blog te lezen. Tjee een 9 en een 10 daar kan geen vakantie tegenop. Al over de helft lees ik. Is het nog vol te houden. Voor de regen hier hoief je niet terug te komen.
Groeten Marcel